luni, 4 ianuarie 2010

Grupul Ultras „Red Smoke Firm”, FC „Olimpia” Balți, R. Moldova.

Fotbalul socotit de majoritatea drept a fi „sportul rege”, unește sute de milioane de oameni, fie jucători, microbiști, Ultrași, hooligani în grupuri puternice, fie ele de mii de oameni fie de zeci, nu numărul contează ci contează calitatea. Istoria a demonstrat ca puterea grupurilor fie Ultras sau Hooligans au o valoare imensă și mai mult pot schimba și istoria, cum ne-a demonstrat situația din fostă Iugoslavie. Vorbesc despre Ultrași. Toată lumea cred a auzit câte despre fanatici, despre hooligani, sau cum mai sânt numiți Ultrașii – fanatici ai fotbalului. Acesta subcultură, că așa o putem numi, deoarece întruchipează în sine toate atributele unei subculturi, mult mai puternică și mai stabilă decât orice altă subcultură existentă. Fenomenul Ultras a s-a născut și a cunoscut o dezvoltare in Italia anilor 50 ai secolului XX și a continuat ascendent dezvoltare până în zilele noastre. Fenomenul Ultras a venit și în R. Moldova, cunoscând aici o proprie dezvoltare datorită, situației penibile din stat și nu în ultimul rând situației din fotbalul moldovenesc.

Olimpia Bălți, unul din cele mai iubite și cele mai apreciate echipe de fotbal din Republica Moldova, având susținere numeroasă cât la meciurile de acasă cât și la cele din deplasare. Istoria fenomenului Ultras din Bălți a început înul 2006, cînd un grup de tineri, a început să susțină echipa locală direct, utilizând toate mijloacele posibile la acel moment, vizitând și meciurile din deplasare.

Situația din interiorul grupului Ultras, și dorința de a crește și de a atrage câți mai mulți oameni în rândurile Ultrașilor a dus în vara anului 2008 la crearea „Red Smoke Firm”. Ziua fondării grupării Ultras a coincis cu Ziua Independenței Republicii Moldova, 27 august.

Vorbind de „Red Smoke Firm” nu vorbim numai de un grup de oameni, dar mai vorbim și de un cerc strâns de prieteni, de o familie, care conclude toate atributele unei familii puternice și unite. Drept model al a fost luat exemplul Ultras din Italia, in fine puternic accentuat la rigorile est Europene. „Red Smoke Firm” nu e și nici nu va fi un grup ce va opta pentru una sau altă formațiune politică sau curent politic, în interiorul grupului avem membri cu diferite viziuni politice, însă niciodată viziunea politică a unui om nu va fi reflectată ca viziune sau imagine a unui întreg. Respectăm normele democratice și social umane și valorile creștin-ortodoxe ale meleagului natal și nu în ultimul rînd culorile clubului și culorile orașului.

Iată care sunt câteva puncte esențiale ale mentalității „Red Smoke Firm”:

  1. Indiferent de rezultatul înregistrat pe tabela, nimeni nu se opreşte din cântat si încurajat.
  2. Nu se stă pe scaun deloc pe durata meciului.
  3. Indiferent de distanta și, costurile calătoriei, un membru trebuie să-și însoțească întotdeauna sau cât mai des echipa atât în meciurile de acasa, cât si în deplasare.
  4. Loialitate absolută locului de pe stadion care gazduieste grupul.
  5. Loialitate absolută grupului, unul pentru toți, toți pentru unul.
  6. Respectarea tuturor punctelor din statut, și efectuarea iminentă a obligațiunilor de grup.
  7. Patriotismul, iubirea de neam susținerea Echipelor Naționale.

Ultras „Red Smoke Firm” sunt baza coregrafiei întregului grup al F.C.O.B. Ultras, călătorind cu echipa, prin toată țară unde echipa a avut meciuri. Ca materiale la coregrafie sunt folosite, banere, planșete, steaguri, banere de unică folosință, fumigene de diferite culori. Carte de vizită a „Red Smoke Firm” este recunoscută drept fumigenele și banerele de mare dimensiune. Aportul membrilor nu se limitează numai la coregrafie, membrii „Red Smoke Firm” au participat activ la confruntări, cu alte grupuri Ultras din țară, în fine „Red Smoke Firm” a fost și va fi un grup Ultras de luptători, care sunt gata să apare culorile grupării, clubului, orașului și nu în ultimul rând culorile iubitului Meleag – Moldova. Acest lucru este remarcat de participarea a membrilor „Red Smoke Firm” la nașterea grupului de Ultrași „M12”, grupul care împreună cu „Red Smoke Firm” și câțiva ultrași din alte formațiuni, susțin Naționala de Fotbal al Republicii Moldova, utilizând o coregrafie vastă folosind toate metodele și procedeele permise de regulamente, susținând Naționala pe decursul întregului meci indiferent de rezultatul de pe tabelă, creând o atmosfera, care poate schimba jocul.

Unul lucru foarte important este menționarea faptului ca „Red Smoke Firm” a fost și rămâne unicul grup care a recurs la fabricarea fularelor pentru microbiștii și Ultrașii Naționalei, și păstrează ca un lucru important a existenței sale ca grup încurajarea echipei Naționale și a valorilor Moldovenești.

Pentru păstrarea integrității grupului și lărgirea lui, operăm la lărgirea lui prin primirea în grup a noilor membri, care ar putea demonstra prin atitudinea, dorința și acțiunile lor apartența la ideile și concepțile „Red Smoke Firm” enunțate mai sus.

Membrul „Red Smoke Firm” este în primul rând un Ultras, care respectă principiile acestei culturi și mentalități, este un luptător, un patriot – al neamului, Patriei – Orașului, Clubului iubit, va apără unde nu s-ar afla valorile și principiile care stau bază la formarea și prosperarea „Red Smoke Firm” și a ideilor Fenomenului Ultras. Fie ce membru al grupului are propria viziune asupra lucrurilor care va fi ascultată de restul și în baza lor va fi luată o decizie a simplei majorități.

„Red Smoke Firm” nu are dușmani direcți, dușmani ai „Red Smoke Firm” sunt grupurile sau oamenii care își manifestă antipatia față de ceea ce e legăt de „Red Smoke Firm” de Moldova, de Olimpia Balți. Istoria grupului chiar de e scurtă cunoaște o mulțime de acțiuni ai persoanelor căror ne le place ceva în noi. Ultima această acține a fost întâmpinată cu pumni și ceva picoare adversarilor care au dat bir cu fugiții, astfel arătând întregul potențial al lor, care rămâne doar blazon al bătăliilor de pe Internet. Respingerea acestui atac a arătat, spiritul de echipă și dăruirea a unor pentru culori și blazon, în ciuda multor circumstanțe care ne „întâmpină” zi de zi.

Îm pofida tuturor circumstanțe, în pofida tuturor „doritorilor de bine” vom române NOI, așa cum suntem și nu ne vom supune sau schimba idealurile și viziunile niciodată ce nu ar fi, și dacă va fi necesar vom opune toată rezistența posibilă și imposibilă pentru integritate și prosperare!

Numai Olimpia! Numai Bălți! Numai Moldova!

by „Red Smoke Firm”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu